Den otevřených kronik 15.5.2016

17.05.2016 18:18

V neděli 15. 5. 2016 v místní knihovně v Korytné měli všichni rodáci a spoluobčané naší vesnice možnost nahlédnout do kronik farních, obecních, školních, sportovních, či ze soukromých sbírek. Nejstarší kronika, kterou se podařilo pro tuto akci získat, byla z roku 1895. K dispozici byly také velmi vzácné pamětní knihy a fotoalba, či ručně psané romány. Tyto sbírky doplňovala výstava historických fotografií.

V pondělí 16. 5. 2016 pak tuto výstavu navštívili žáci naší základní školy. Knihovnice p. Mikesková si pro ně připravila zajímavé vyprávění, ve kterém se mimo jiné dozvěděli, že naši obec navštívily známé osobnosti, jako byl prezident Ludvík Svoboda, zpěvák Karel Gott, herečka Gabriela Vránová, že v naší vesnici měl svatbu herec Petr Haničinec atd. Jednou ze zajímavostí pro děti bylo, že v jednom školním roce navštěvovalo školu až 200 žáků. Posledním dnem, kdy lze tuto velmi zajímavou výstavu navštívit je středa, a to během provozní doby knihovny.

Za uskutečnění této akce musíme poděkovat Státnímu archivu Uh. Hradiště za zapůjčení kronik a, Muzeu J. A. Komenského Uh. Brod za poskytnutí historických fotografií a za zapůjčení kronik a fotografií také ZŠ a MŠ Korytná, obecnímu úřadu, p. Mikeskové, p. Penčákové, p. Mahdalíkovi a p. Chýlovi. Poděkování patří také všem organizátorům a návštěvníkům této akce.

Den otevřených kronik

Záznamy: 5 - 8 ze 91
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>